Gelecek

David Bowie’nin internet kehaneti: ‘Mecralara dair tüm fikirlerimiz yıkılacak’

İngiliz gazeteci Jeremy Paxman, 1999 yılında BBC televizyonundaki Newsnight programında şarkıcı David Bowie’yi konuk etmişti. Söyleşinin bir bölümünde konu internete ve bu yeni fenomenin müzik üretimi ile tüketimini nasıl etkileyebileceğine geldi. Paxman interneti “sadece bir araç” ve “farklı bir teslimat sistemi” diye hafife aldı. Bowie’nin ona verdiği bu cevap ise kehanet gibiydi:

“Size katılmıyorum… Henüz buzdağının ucunu bile görmedik. Bence internetin toplum için iyi ve kötü etkilerinin potansiyeli hayal bile edilemez. Heyecanlı ama aynı zamanda ürkütücü bir şeylerin arifesindeyiz… Ben burada gerçek bağlamın ve içeriğin durumunun çok farklılaşacağını savunuyorum. Şu an bunu hayal bile edemiyoruz. Kullanıcı ve tedarikçi arasındaki etkileşim öylesine karşılıklı bir hâle gelecek ki mecraların ne olduğuna dair geçmişten gelen tüm fikirlerimiz yıkılacak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – 123 YILLIK FİLM, YAPAY ZEKÂ İLE RENKLENDİRİLDİ

Journo

Yeni nesil medya ve gazetecilik sitesi. Gazetecilere yönelik bağımsız bir dijital platform olan Journo; medyanın gelir modellerine, yeni haber üretim teknolojilerine ve medya çalışanlarının yaşamına odaklanıyor, sürdürülebilir bir sektör için çözümler öneriyor.

Journo E-Bülten