Uygulamalar

İleri düzey Google Translate: Çevirmen Araç Seti

İçerik de dâhil her tür dijital üründe küresel pazara erişim imkânlarının artması yerelleştirmenin (lokalizasyon) giderek önem kazanmasını beraber getiriyor. Bu süreçte Bilgisayar Destekli Çeviri (CAT) araçları da çeşitleniyor, yaygınlaşıyor. Google Çeviri’nin (Translate) son yıllarda yapay zekâ ve makine öğrenmesini kullanarak Türkçe de dâhil bir dizi “zor” dilde başarısını nasıl artırdığı ortada.

Google bunu yaparken kendi ücretsiz araçlarını kullanan profesyonel çevirmenlerin katkılarından da yararlanıyor. Uzun süredir internette erişilebilir durumda olan ve son dönemde yeni özelliklerle geliştirilen Google Çevirmen Araç Seti, profesyoneller için tasarlanmış olmakla birlikte isteyen herkesin kullanımına açık.

Altyazılardan dijital uygulamalara birçok ürünün, istenirse birden fazla katılımcının işbirliğiyle yerelleştirilmesi için kullanılabilecek bu araç setine, çeviri bellekleri ve sözlükler de dâhil.

Bu setin nasıl kullanılabileceğinin anlatıldığı (Türkçe altyazılı) üç Udacity videosunu sizin için derledik:

1) Yeni bir proje açmak

2) GTT’de çeviri yapmak

3) Ekstra özellikler

Journo

Yeni nesil medya ve gazetecilik sitesi. Gazetecilere yönelik bağımsız bir dijital platform olan Journo; medyanın gelir modellerine, yeni haber üretim teknolojilerine ve medya çalışanlarının yaşamına odaklanıyor, sürdürülebilir bir sektör için çözümler öneriyor.

Journo E-Bülten