Haber

Hrant Dink Vakfı Kütüphanesi açıldı

Fotoğraf: Berge Arabian

Türkiye’de herhangi bir konuda güvenilir kaynaklara ulaşmak gün geçtikçe zorlaşırken, Hrant Dink Vakfı bünyesinde açılan kütüphane, azınlıklarla ilgili araştırma yapanları sevindirecek.

Özellikle Ermeni araştırmaları ve Türkiye’deki azınlıklar konusunda uzmanlık kütüphanesi olarak konumlanan Hrant Dink Vakfı Kütüphanesi, Ermeni kültürü ve tarihi üzerine araştırma yapan herkese hizmet vermeyi amaçlıyor.

Kütüphane yetkilisi Vahakn Keşişyan, vakfın kurulduğu 2008’den bu yana kütüphane açmanın da hedefleri arasında olduğunu söylüyor. “Zaten küçük de olsa kitaplarımızı toplamaya başlamıştık. Geçen yıl yeni yerimize taşındıktan sonra çalışmalarımız daha da hızlandı ve kütüphaneyi açtık” diyen Keşişyan, kütüphanenin Ermeni Araştırmaları Merkezi’nin önemli bir bölümünü oluşturduğunu anlatıyor.

Kütüphanede 20 bin kitap ve süreli yayının yanında; DVD, kaset, harita gibi kaynaklar bulunuyor. Zamanla özel arşiv ve koleksiyonlarla genişlemesi planlanan kütüphanedeki kitaplar, LCC (Library of Congress Classification) sistemine uygun olarak araştırmacılara sunuluyor.

Var olan kaynakların yanı sıra araştırmacıların önerilerinden koleksiyona uygun görülen eserlerin kataloğa eklenerek kütüphanenin büyütülmesi de hedefleniyor.

Kütüphaneye üye olarak kitap ödünç almak mümkün. Üye olmak için ise; doldurulacak formu, kimlik fotokopisi, fotoğraf ve 100 TL yıllık bağış ile teslim etmek yeterli. Öğrencilerin indirimli olarak faydalanacağı üyelik sisteminde kütüphane dışına kitap çıkarılabiliyor. Ayrıca üyeler kütüphaneye eklenen yeni yayınlardan haberdar olabiliyor.

Arşivlik belgeler toplanıyor

Kütüphane; Türkiye’deki azınlıklar, Ermeni araştırmaları, tarihi, kültürü, dili ve edebiyatı gibi konulardaki kitap ve arşiv belgelerini de bağış olarak kabul edecek. Bu bağışlar, özenle korunacak ve bağışçıların uygun gördüğü koşullarda kamuya açılacak.

Kütüphanede bulunan kitaplara www.hrantdink.org adresinde çevrimiçi katalog üzerinden ulaşılabilir.

Kütüphane; pazartesi, salı, cuma günleri 10.00-18.30 arası, Cumartesi günü 10.00-18.00, çarşamba günü 12.00-22.00 arası açık. Perşembe ve Pazar günleri ise kapalı.

Journo

Yeni nesil medya ve gazetecilik sitesi. Gazetecilere yönelik bağımsız bir dijital platform olan Journo; medyanın gelir modellerine, yeni haber üretim teknolojilerine ve medya çalışanlarının yaşamına odaklanıyor, sürdürülebilir bir sektör için çözümler öneriyor.

Journo E-Bülten