Haber

İstanbul’da yeni bir sanat projesi: ANTIDOT Art Loft

Sanatçı Mansur Tansu Gülaydın’ın 2015 yılında İstanbul’da açtığı atölyesi Antidot bu yıl 9 sanatçıdan oluşan bir projeye ev sahipliği yaparak bir Art Loft’a dönüşüyor. Farklı disiplinlerin bir aradalığı ile temellenen kolektif yaklaşımın ilk projesi ise ONE/BİR sergisi.

Ressam Mansur Tansu Gülaydın’ın bir grup arkadaşının desteğiyle Armutlu’da kurduğu ‘Antidot’, 250 metrekarelik alanıyla hem atölye hem de sergi salonu olarak kullanılabiliyor. Farklı sanatçılarla birlikte çalışma fikrinin sonucu olarak oluşan Antidot’un ilk yansıması ONE/BİR Projesi. Resim, heykel, fotoğraf ve endüstriyel tasarım alanlarından toplam 26 eserin sahibi 9 sanatçı ise Enis Malik Duran, Mansur Tansu Gülaydın, Gülen Eren, Barış Aras Elif Çakırlar/flufoto, Hüseyin Arda, Emilie Gotmann, Hakan Poyraz ve Gürkan Çanakçı.  

Art Loft

Daha önce LapsOut Beyoğlu ve Maslak UniqPendulum sergilerini yapan, ayrıca her yıl kendi atölyesinde iki özel sergi tasarlayan Mansur Tansu, farklı disiplinlerden sanatçıların bir araya geldiği bu yeni oluşum için “Bu, aslında bir sanatçının atölyesini/alanını diğer sanatçılara sergi mekânı olarak açma etkinliği” diyor ve ekliyor: “Bu, belki de sanatçı inisiyatifi olmaya doğru gidebilecek bir davranış. İleride Antidot’u farklı sanatçılara, öğrencilere açmayı da düşünüyoruz. Sadece sergi alanı olarak değil, çalışma alanı olarak da burası çok sanatçılı Art Loft kimliğiyle yaşamaya devam edecek.”

Görünenin ötesi

Projenin mimarlarından Enis Malik Duran ise bu ortaklığı “alttan alta yürüyen bir duyumun gövdeleşmiş hali” olarak tanımlıyor: “Burada yer alan sanatçılar eserlerin plastiğine önem veren, duyumsamayı görselleştirmeye çalışan ve görünenin ötesindeki imgelemi çağıran anlayışa sahipler. Ve bu en temel ortak payda olarak bizi güçlü kılarken farklı disiplinlerde çalışan bu sanatçıların işleri yan yana geldiğinde de güçlü bir bütünlük oluşturabiliyor.”

Journo

Yeni nesil medya ve gazetecilik sitesi. Gazetecilere yönelik bağımsız bir dijital platform olan Journo; medyanın gelir modellerine, yeni haber üretim teknolojilerine ve medya çalışanlarının yaşamına odaklanıyor, sürdürülebilir bir sektör için çözümler öneriyor.

Journo E-Bülten