Görüş

‘Eleştirilerin ardından Reuters Enstitüsü raporunun Türkiye bölümünde değişiklik yapıldı ama bulgular yine sorunlu’

Türkiye’de ve dünyada ayın medya olaylarını tartıştığımız J Raporu‘nda bu ayki ilk konumuz Reuters Enstitüsü’nün 2021 Dijital Haber Raporu

Emre Kızılkaya: “2016’dan beri Türkiye’de haberin dijital erişimine dair yanıltıcı veriler içeren Reuters Enstitüsü’nün raporunda, son IPI raporundaki bulgular nedeniyle mi bilmiyorum ama ilginç bir değişiklik yapılmış. İngiltere merkezli YouGov araştırma şirketine yaptırdıkları anketin Türkiye paneli değişmiş. Fakat dijital erişime dair veriler bu yıl da sorunlu görünüyor. Türkiye’de medya yöneticilerinin ve reklamverenlerin, gerçeklikten uzak olduğunu bildikleri için ciddiye almayacakları bir bölüm olmuş burası yine…”

Orhan Şener: “Bu yılki Reuters raporunda dünya genelindeki sonuçlar arasında; pandemi sürecinde basılı yayınların daha da zorlanması, büyük ve bilinen haber mecraların öneminin artması, TikTok gibi yeni mecraların da haber tüketiminde bir yer edinmesi gibi dikkat çekici bulgular mevcut.”

İkinci yarısında ise gazetecilere yönelen polis şiddetini yorumladığımız J Raporu‘nun yeni bölümünü dinleyin  👇

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – ÖNCEKİ BÖLÜM: SEDAT PEKER, SÜLEYMAN SOYLU VE GAZETECİLER

Journo

Yeni nesil medya ve gazetecilik sitesi. Gazetecilere yönelik bağımsız bir dijital platform olan Journo; medyanın gelir modellerine, yeni haber üretim teknolojilerine ve medya çalışanlarının yaşamına odaklanıyor, sürdürülebilir bir sektör için çözümler öneriyor.

Journo E-Bülten