Müzik

Eski, ucu yırtılmış bir fotoğraf…

70’lerden üzerinde kalan o tuhaf tat, yaptığı yeni şarkılarda da var, sürüyor. Sanki yeni şarkı yapmamış da, 70’lerden eski bir şarkıyı yeniden seslendiriyor sanıyorum her seferinde. Bir tür hafif melodram tadı geliyor sesiyle birlikte fazladan.

İlk kasedi “Yollar”dan (1997) beridir kendi söz müzikleriyle, kendi dozu az tiyatrolu şarkı söyleyişiyle seneler geçti. Bu kasedindeki Sezen Aksu – Onno Tunç imzalı ‘Kurşuni Renkler’e rağmen kendi şarkısı “Sabır” aldı yürüdü.

“Körebe” (2001) kasedinden “Depresyondayım”; “Söz Ver”den (2003) “Hastasıyım”, “Allı Pullu” ve “Firar”. “Arka Bahçem” (2005) albümünden “Bi’ Seni Konuşurum” ile “Karar Verdim” öne çıktı. 2007 yılında ise ‘Ay’da Yürüdüm’den “Yarabbi Şükür”.

“Mektubumu Buldun mu?” (2009) ve “Hayat Rüya Gibi” (2010) eski Türk filmi müziklerinin yeniden seslendirilişinden oluşuyordu. “Bende Bi’ Aşk Var” (2012) albümündeki on şarkıdan dokuzunun sözü müziği Göksel’e aitti. “Acıyor”, “Uzaktan”, “Yalnız Kuş”, “Aşkın Yalanmış” milyonlarca kez dinlendi, hiç eskiyecek gibi de durmuyorlar.

Bu kez diskoda…

Ve bir de “Sen Orda Yoksun” (2015). Üç yıl önce video kanallarında klibi dönen “Isırgan” Göksel’in bu albümündendi. “Isırgan” sözleriyle Göksel’in müzik kariyerini özetliyordu bir bakıma: “… hicran hep şarkılarım …”, “… aşktan hep sancılarım …”, “… yaralı parçalarım …”, “ben hep mi darmadağın …”, … aşk hep mi hicran / hüsran”… Klibi de sanatçının imajını.

Aniden eski, ucu yırtılmış bir fotoğrafla karşılaştığınızda içinize yayılan o his geliyor Göksel’i dinledikçe (hızlı tempo şarkılarında bile). Kendi kendini çoğaltan bir geçmiş sanrısı. Eski film tadı. Ki geçmişten, eski defterlerden gayrı pek sığınacak bir yer bulamıyor insan çoğu zaman.

Derken “Hiç Yok” geldi bu yaz. Ne hicran, ne hüsran ne de buhran. Bu kez diskoda Göksel. “Acı da yok gözyaşı da” bu kez. “Kaybedecek bir şey kalmadıysa” belli ki daha fazla ağlayacak hali(miz) de yok. Korku da. Göksel o eski, ucu yırtılmış fotoğraftan çıkmış çoktan, canlanmış. Uzun bir viraj dönülmüş.

Buradan sonra müzik yolunda ne yıldırabilir ki Göksel’i, artık hep birlikte daha çok güleceğiz.

Etiketler

Kahraman Çayırlı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümü mezunu. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans yapıyor. Kül Öykü Dergisi, Geceyazısı, Edebiyat Ortamı, Özgür Edebiyat, Öykülem, Öykü Gazetesi vd. edebiyat dergilerinde öyküleri ve şiirleri yayımlandı. Sabitfikir dergisinde düzenli olarak yazıyor. Hayat Kadınları Aldatmaz, Maya Takvimi ve İzmir ile Soğuk Defter adlı üç kitabı bulunuyor.

Journo E-Bülten