Günün neredeyse 8 saatini ofiste ve masa başında geçiriyoruz. Peki sağlığımızı korumak için nasıl beslenmemiz gerekiyor? Uzman Diyetisyen Yekbu Köseoğlu’na sorduk.
- Fiziksel aktivite için mutlaka zaman ayırın.
- İş yerinde yemek yiyorsanız çorba, pilav, makarna ve tatlıdan uzak durun.
- Kahvaltıda peynirli tost, omlet veya müsli yiyebilirsiniz.
- Öğle yemeklerinde salata, zeytinyağlı sebze, yoğurt veya ayran ve bir dilim esmer ekmek yiyebilirsiniz.
- Ara öğünlerde sağlıklı ve düşük kalorili taze-kuru meyve, leblebi, kepekli galeta veya diyet bisküvi, probiyotik yoğurt veya ayranı tercih edin.
Yekbu Köseoğlu, dışarıda pişen çorbalarda fazla miktarda un ve yağ kullanıldığı için tüketilmesini tavsiye etmiyor, en sağlıklısı evde yapılan çorbalar.